Mezuro brengt herkomst en bestemming toeristen Malta in kaart

De mobiliteitsinformatie die Mezuro levert, komt niet kant en klaar uit een database rollen. Onder de motorkap van de Mezuro mobiliteitsdatabase bevindt zich een complex systeem van algoritmen, dat de ruwe big data converteert naar bruikbare informatie. Mezuro heeft dit systeem ontwikkeld met de onderliggende gedachte dat dit ook toepasbaar moet zijn op buitenlandse mobiele telefoondata. Om deze veronderstelling te verifiëren, hebben we in de afgelopen maanden een test gedaan in samenwerking met Vodafone Malta. De resultaten waren boven verwachting.

Binnen een maand waren de mobiele big data van Malta ‘onder controle’, zodat Mezuro de mobiliteit en de herkomst van toeristen op het overvolle eiland kon analyseren. Na een verdeling naar logische geografische gebieden werd onder andere een herkomst/bestemmingsmatrix gemaakt, uitgesplitst naar inwoners en toeristen.

Herkomst en bestemming buitenlandse toeristen

Hieronder staat een analyse van de bezoekende buitenlandse toeristen op het eiland. Wat eruit springt is dat Italiaanse bezoekers op vrijdagavond de boot nemen vanaf het vaste land om het weekend op het eiland door te brengen.

herkomst toeristen malta

Een verdere analyse laat zien in welke gebieden de Italianen vervolgens verblijven.

bestemming toeristen malta

De inwoners van Malta zijn wel gebaat bij een analyse van de mobiliteit op het eiland. Het is er zo druk dat iedereen er eigenlijk constant in de file staat. Een oplossing is daar nog niet voor gevonden. Met de informatie van Mezuro kan in ieder geval een begin worden gemaakt om het verkeer weer in beweging te krijgen.

Lees meer over mobiliteitsinformatie en toerisme