De ambities van de Amsterdam ArenA

Dat voetbalclub Ajax de doelstelling heeft (wederom) door te dringen tot de Europese top is bekend. Maar de thuishaven van Ajax, de Amsterdam ArenA heeft minstens zo grote ambities.

Sinds enige tijd is binnen de ArenA het Innovation Center ingericht, een omgeving waar onder andere data-georiënteerde projecten worden ontwikkeld. Doelstelling is om op termijn de veiligheid en mobiliteit rondom en in het stadion te monitoren en te sturen op basis van big data. Ook Mezuro levert mobiliteitsinformatie aan het Innovation Center.

Doelstelling van de ArenA is om de ‘customer experience’ te perfectioneren. Hiervoor maakte het innovation center een animatie, waarin de functionaliteiten van de ‘mobility portal’ zijn gevisualiseerd. De ‘mobility portal’ is een prachtige app die bezoekers allerlei informatie en faciliteiten biedt voor, tijdens en na het bezoek aan de ArenA

Van 7-10 juni 2016 is de Amsterdam ArenA gastheer van het Amsterdam Smart City Event. Hier gaven tientallen binnen- en buitenlandse sprekers hun visie op de stad van de toekomst. Ook het Innovation Center zal acte de presence geven en uitleggen hoe zij met behulp van o.a. mobiliteitsinformatie zowel de organisatie als de klantbeleving van de ArenA in de toekomst verder gaan optimaliseren.

Lees ook:

Innovatie: welkom in de slimme stad

Het analyseren van evenementen