Innovatie: welkom in de slimme stad

Meer duurzaamheid, verbeterde mobiliteit, efficiëntie en veiligheid. Deze voordelen zijn het gevolg van “De slimme stad”. Toekomstmuziek? Zeker niet. De slimme stad is er nu al. In de slimme stad spelen communicatie en technologische ontwikkelingen een belangrijke rol. Machines en apparaten communiceren met elkaar. Mobiele data worden ingezet om verplaatsingen en bezoekersaantallen te meten. Op basis waarvan de slimme stad ook slimme beleidsmaatregelen kan nemen.

de slimme stad

Bijlage NRC: de slimme stad

Onlangs verscheen bij het NRC een interessante bijlage met voorbeelden van Vodafone oplossingen voor de slimme stad en samenwerkingen met innovatieve bedrijven. De samenwerking met Mezuro komt hierin ook aan de orde. Verder staan er cases in op het gebied van intelligente afvallogistiek, monitoren op afstand en effectiever weggebruik. De M2M techniek (machine-to-machine) speelt hierin een belangrijke rol. Dit is een technologie die apparaten met elkaar laat communiceren door ze uit te rusten met een simkaart.
Meer lezen over de slimme stad: NRC bijlage slimme stad

Eindhoven: “meer inzicht in ons evenement”

Vodafone is een belangrijke aanjager van de slimme stad. Zo zet Mezuro geanonimiseerde en geaggregeerde mobiele data van Vodafone in om onder andere de mobiliteit in een gebied in kaart te brengen. Ook de organisatoren van grote evenementen kunnen profiteren van deze data. Vragen als hoeveel bezoekers trekt mijn evenement, waar komen zij vandaan, zijn met de Mezuro-Vodafone oplossing gemakkelijk te beantwoorden. Dit geeft een schat aan informatie die weer kan worden ingezet voor marketing, veiligheidsissues en verkeerstromen naar het evenement.
Tinus Kanters van de gemeente Eindhoven zegt hierover: “Met de middelen van Mezuro hebben we veel meer inzicht in ons bijzondere evenement GLOW. De organisatie van GLOW weet nu waar wel en niet te adverteren. En we weten nu ook waar GLOW nog kan groeien voordat veiligheid, denk aan crowd control, een issue wordt.”

Voor meer info neem contact op.

Lees ook:

Bijlage Telegraaf: De slimme stad

Amsterdammers en Sail

Het analyseren van evenementen met mobiliteitsinformatie