Mobiliteitsinformatie

Big Data

Data worden beschouwd als het nieuwe goud van de informatiesamenleving. De echte waarde ontstaat echter pas, wanneer de data worden omgezet naar relevante informatie, inzichten en acties.

Mezuro is specialist in het verwerken en analyseren van grote hoeveelheden data (big data) afkomstig uit het mobiele netwerk van Vodafone en vormt deze om tot maatschappelijk waardevolle informatie over mobiliteit van (groepen) mensen.

Wanneer mobiele telefoons worden gebruikt om te bellen, te sms-en of om data te verzenden, worden signalen via zendmasten doorgestuurd naar een centrale computer. Mezuro gebruikt deze signalen om vast te stellen waar deze mobiele telefoons zich bevinden. Natuurlijk zijn deze signalen anoniem en ontdaan van iedere verwijzing naar personen.

In Nederland heeft de provider Vodafone 4 à 5 miljoen actieve gebruikers. Dit is ongeveer 1/3 van alle mobiele telefoongebruikers. Per maand levert dit meer dan 17 miljard locatie gebonden acties op. Hiermee is het gebruik van de mobiele telefoon een bron van onschatbare waarde om verplaatsingen (mobiliteit) in kaart te brengen.

Vragen?

Neem gerust contact met ons op!

Stuur een e-mailBel 0294 – 41 51 59

Cases