Waar komen de GLOW bezoekers vandaan?

Wanneer een evenement is afgelopen, is het goed om te bekijken hoe het evenement is bezocht en welke dingen er beter kunnen bij het organiseren van een volgend evenement. De herkomst van de bezoekers en of dit bezoekers zijn die al vaker naar de stad zijn geweest, is zeer bruikbare informatie. Dan weet je waar je de volgende keer moet adverteren, hoe het vervoer het beste geregeld kan worden en of je als gemeente ook nieuwe bezoekers trekt.

Gemeente Eindhoven en de bezoekers naar het evenement GLOW
In opdracht van Eindhoven 365 en in samenwerking met de gemeente Eindhoven en DAT.Mobility (onderdeel van de Goudappel Groep), zijn door Mezuro metingen uitgevoerd gedurende het evenement GLOW. Met geanonimiseerde en geaggregeerde netwerkdata van Vodafone is de mobiliteit gemeten in het centrum van Eindhoven tijdens GLOW.

glowcase1De herkomst van de bezoekers gemeente Eindhoven
Met behulp van volledig anonieme netwerkdata is gekeken naar de herkomst van de bezoekers van GLOW. Het overgrote deel van de bezoekers kwam uit Eindhoven en omgeving. Meer dan 90% kwam uit Brabant en meer dan 80% binnen een straal van 50 km afstand van Eindhoven.

Waarom is dit interessant voor uw gemeente? Opdrachtgever Tinus Kanters, Projectleider Stratumseind 2.0/ Living Lab, vertelt:

TinusKanters“Met de metingen van Mezuro hebben we veel meer inzicht gekregen in ons bijzondere evenement GLOW. De organisatie van GLOW weet nu heel precies hoeveel bezoekers we hebben gehad en waar we moeten adverteren (en waar niet). Ook zijn we erachter gekomen dat we nog flink kunnen groeien voordat de veiligheid in het geding komt. Dit is belangrijk voor crowd management.”

Lees verder over het analyseren van een evenement met mobiliteitsinformatie